آدم ساده کیه کسی است که مهارت های اجتماعی پایین دارد و هوش اجتماعی یا مهارت های اجتماعی کمی دارد.
هوش هیجانی چیست؟
هوش هیجانی (EI) توانایی مدیریت احساسات خود و درک احساسات افراد اطرافتان است. پنج عنصر کلیدی برای EI وجود دارد:
- خودآگاهی
- خودتنظیمی
- انگیزه
- همدلی
- و مهارت های اجتماعی
افرادی که EI بالایی دارند میتوانند احساس خود، معنای آن احساسات و چگونگی تأثیر آن احساسات بر رفتار خود و به نوبه خود بر سایر افراد را تشخیص دهند. “مدیریت” احساسات دیگران کمی سخت تر است نمی توانید احساسات یا رفتار دیگران را کنترل کنید. اما اگر بتوانید احساسات پشت رفتار آنها را شناسایی کنید، درک بهتری از اینکه آنها از کجا میآیند و چگونه میتوانید به بهترین شکل با آنها ارتباط برقرار کنید، خواهید داشت(منبع).
هوش هیجانی (همچنین به عنوان ضریب عاطفی یا EQ شناخته می شود) توانایی درک، استفاده و مدیریت احساسات خود به روش های مثبت برای کاهش استرس، برقراری ارتباط موثر، همدلی با دیگران، غلبه بر چالش ها و خنثی کردن تعارض است.
هوش عاطفی به شما کمک می کند تا روابط قوی تری ایجاد کنید، در مدرسه و کار موفق شوید و به اهداف شغلی و شخصی خود برسید. همچنین می تواند به شما کمک کند تا با احساسات خود ارتباط برقرار کنید، قصد را به عمل تبدیل کنید و تصمیمات آگاهانه ای در مورد آنچه برای شما مهم است بگیرید(منبع).
به زبان ساده، هوش هیجانی به این معناست که افراد چگونه احساسات خود را شناسایی و مدیریت می کنند و به احساسات دیگران واکنش نشان می دهند. درک این است که چگونه آن احساسات افکار و اعمال شما را شکل می دهند تا بتوانید کنترل بیشتری بر رفتار خود داشته باشید و مهارت های مدیریت موثرتر خود را توسعه دهید. هوشیاری عاطفی بیشتر به ما امکان می دهد رشد کنیم و درک عمیق تری از اینکه چه کسی هستیم به دست آوریم و ما را قادر می سازد تا با دیگران ارتباط بهتری برقرار کنیم و روابط قوی تری ایجاد کنیم(منبع).
مهارت های اجتماعی چیست؟
مهارتهای اجتماعی مهارتهایی هستند که برای برقراری ارتباط و تعامل با یکدیگر، چه به صورت کلامی و چه غیرکلامی، از طریق حرکات، زبان بدن و ظاهر شخصیمان استفاده میکنیم.
انسان ها موجوداتی اجتماعی هستند و ما راه های زیادی برای انتقال پیام ها، افکار و احساسات خود با دیگران ایجاد کرده ایم. آنچه گفته میشود هم تحت تأثیر زبان کلامی و روش استفاده از آن لحن صدا، حجم گفتار و کلماتی که انتخاب میکنیم و همچنین از پیامهای ظریفتری مانند زبان بدن، حرکات و دیگر روشهای ارتباطی غیرکلامی است(منبع).
دلایل پایین بودن مهارت های اجتماعی:
انواع مختلفی از مهارت های اجتماعی وجود دارد که افراد با آنها دست و پنجه نرم می کنند. یکی از نشانه های اجتماعی مانند زبان بدن است. دیگری پیروی از قوانین اجتماعی است، مانند گفتن «ببخشید» یا قطع نکردن صحبت.
همه افراد با مهارت های اجتماعی یکسانی دست و پنجه نرم نمی کنند. اما در اینجا برخی از مشکلات رایج وجود دارد که ممکن است مشاهده کنید:
- زیاد حرف زدن
- نفهمیدن طعنه
- به اشتراک گذاری اطلاعات به روش های نامناسب
- درک واقعی چیزهای استعاری، مانند “من خیلی عصبانی هستم که می توانم فریاد بزنم”
- تشخیص ندادن زمانی که مردم عصبانی به نظر می رسند یا به نظر می رسند
- شنونده ضعیف بودن
- کناره گیری از گفتگو با دیگران(منبع)
راهکارهای درمانی
مهارت های اجتماعی به طور طبیعی برای همه به خصوص افرادی که مبتلا به ADHD، اختلال طیف اوتیسم و سایر اختلالات واگرای عصبی هستند، به وجود نمی آید. ما می توانیم به کاهش اضطراب مربوط به تعاملات اجتماعی، بهبود مهارت های ارتباطی، رسیدن به اهداف، حفظ روابط و اولویت دادن به احترام به خود در موقعیت های بین فردی کمک کنیم(منبع).
مشاوره
اهمیت مشاوره روان درمانی در جامعه پذیری را نمی توان نادیده گرفت، زیرا نقشی اساسی در کمک به افراد برای توسعه و بهبود تعاملات اجتماعی ایفا می کند. اجتماعی شدن یک جنبه ضروری از زندگی انسان است که بر رفاه عاطفی، روابط و کیفیت کلی زندگی ما تأثیر می گذارد. با این حال، برای برخی افراد، تعاملات اجتماعی می تواند به دلیل عوامل مختلفی مانند اضطراب اجتماعی، اعتماد به نفس پایین، آسیب های گذشته یا مشکلات ارتباطی چالش برانگیز باشد(منبع).
آموزش مهارت های اجتماعی (SST) نوعی رفتار درمانی است که برای بهبود مهارت های اجتماعی در افراد مبتلا به اختلالات روانی یا ناتوانی های رشدی استفاده می شود. SST ممکن است توسط معلمان، درمانگران یا سایر متخصصان برای کمک به افراد مبتلا به اختلالات اضطرابی، اختلالات خلقی، اختلالات شخصیتی و سایر تشخیص ها استفاده شود(منبع).
برای مطالب بیشتر :
منبع : آدم ساده کیه = مهارت های اجتماعی پایین
:: بازدید از این مطلب : 11
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0